Kohlhaas!

Heinrich von Kleist"Det är en väldigt vacker uppsättning. Musiken är också vacker men också oförutsägbar och nästan hotfull ibland. Anna Holters koreografi är likadan, på ett väldigt enkelt sätt så får den fatt någonstans i det här våldets väsen."

- Anna Hedelius, Kulturnyheterna live in SVT, 23 November 2020

"Som en saga bollar skådespelarna berättelsen sig emellan, träder in och ut ur roller. Det är ett avväpnande och vackert tilltal, som gör oss desto mer hudlösa för de ohyggliga dåden då de väl kommer. Rikard Borggårds i grunden behagliga musik är oförutsägbar, ibland direkt hotfull. Något som förstärks också i Anna Holters följsamma koreografi, som med enkla medel får fatt i våldets väsen. Regissören Johannes Schmid har renodlat berättelsen och det vi möter är en stilstudie i våldets problematik och ondskans komplexitet. Ingenting är svartvitt."

- Anna Hedelius, Kulturnyheterna written SVT, 23 November 2020

"Epic theatre. Kompromisslös teater om maktens övergrepp...episk teater utan onödiga samtidsblinkningar...Det är fint att Kohlhaas inte görs till en entydig hjältefigur. Insikten är snarare att när våldet eskalerar finns till slut ingen oskyldig. "

Amelie Björck, Aftonbladet, 21 November 2020


World Premiere: november 2020

Teater Giljotin Stockholm


Artistic Team:
Co-director and choreography: Anna Holter
Director: Johannes Schmid
Stage and Costumedesign: Annika Tosti
Music: Rikard Borggård
Light design: Anders Shorty Larsson

Cast: Elina Du Rietz, Hanna Hurtig, Zardasht Rad and live music Leo Goldmann

Return

Photo © Patrik Miller